Laagriõllede sobitamisel toiduga tuleb võtta arvesse joodava laagriõlle tüüpi. Heledad laagriõlled sobivad kergemate toitudega, tumedad aga paremini põhiroogade ja suupistetega. Tumedad on parimad mahlase lihaga. Viini-tüüpi tume õlu sobib grillitud liha, loomaliha ja traditsiooniliste Saksa toitudega, näiteks suitsuvorstikestega.

Euroopa tüüpi lager

Euroopa hele lager sobib kergete toitudega – salati, krabide, homaaride, lõhe ja kanalihaga, ka vürtsikate India ja Mehhiko köögi toitudega. Valides juustu, eelistage Edamit (Edam), kitsejuustu, Havarti’t, valget cheddar’it (White Cheddar). Euroopa tume lager sobib grillitud liha või suitsulihaga, juustude (Gruyère) ja suitsujuustudega. Euroopa kange lager sobib koorikloomade, grilltoitude ja vürtsika toiduga, näiteks karritoitudega. Sobiv juust – sinihallitusjuust, Cheddar.

 

Saksa tüüpi lager 

Saksa laagriõllede sorte on väga palju ja nad sobivad väga paljude erinevate toitudega. Dortmunder sobib salatitega, kergete mereandide toitudega, samuti Hiina köögi toitudega. Bock sobib teravamaitselise idamaise toiduga. Kui valite juustu, siis valige kaua laagerdunud juust. Doppelbock sobib vaid särava, rikkaliku maitsega praetoiduga – pardiliha, haneliha või searibiga. Tumedad Saksa laagriõlled, must Shwarzbier sobib grillvorstikeste ja -lihaga. Märzen’iga sobivad vürtsikad Mehhiko köögi toidud, sealihavorstikesed, sealihatoidud. Viini laagrit sobib juua süües tšillihautist, hamburgereid.

 

Ameerika tüüpi lager

Ameerika laagrid sobivad Ameerika toitudega – pitsa, praetud kanatiivakeste, hamburgerite, grillliha, samuti laagerdunud juustude, merekarpidega. Sobib kala, kerge salati ja muu kergema maitsega toiduga. Suurepärane kontrast Ladina-Ameerika, Mehhiko, Peruu, Tai ja teiste Aasia ja India köögi vürtsikate toitudega. Juust – brie, laagerdunud juustud, Cheddar, Brick.

 

Pilsner

Pilsner – väga mitmekülgne õlu, mis sobib väga paljude toitudega. Piisavalt maitsekas, et võistelda Aasia köögi toitudega. Samal ajal mitte liiga pikantne, ei varjuta suupistete, näiteks koorikloomade või värske kitsejuustu maitset. Sobib salatite, valge ja punase lihaga, Saksa vorstikestega – pilsneri kibedus moodustab meeldiva kontrasti toitude magususe ja kastmetega. Sobib lõhe, tuunikala ja muu rasvase kalaga. Sobib hamburgerite ja pitsaga. Pilsner on suurepärane basiilikuga, sobib kõigi toitudega, mida valmistatakse pestokastmega. Lisaks klassikalise bruchetta’ga – õlu on piisavalt kerge, et ei kaotaks värske mozzarella maitset, humala magusus aga kaalub üles tomatite hapukuse. Rääkides juustudest, on pilsner suurepärane partner värskele mozzarella juustule. Laagerdunud, tugevad juustud sellega ei sobi.

Juustu ja magustoitude kõrvale võetakse tihti magus porter ja stout, kuid pilsner sobiks kergete dessertidega palju paremini. Proovige selle uskumatut kooslust keeksi või muredate sidruniküpsistega.