Maitse:
Kibedus
Magusus
Alkoholisisaldus:
Lambic
Õlle nimetus tuleb Belgia linna Lembeeki nimest. Lambic-tüüpi õlle kääritamine toimub mittesteriilses keskkonnas, kasutatakse eriti hoolikalt valitud pärmiliike ja protsess jäetakse looduse hooleks. Valmistatakse odra- ja nisulinnastest (nisu ei ole üle 40%). Lambic-õllesse lisatakse rohkem humalat – mitte ainult kibeduse saavutamiseks, vaid ka konserveerimiseks, kuna see peatab mikroorganismide soovimatu paljunemise. Õlut kääritatakse tünnides, kus see aasta või kahega muutub kuivaks, õrnhapu maitse ja rikkaliku aroomiga õlleks.
Noor lambic on kergelt gaseeritud, hapukas, kuiv. Rohkem laagerdunud lambic on keerulisem, kirbem, selles tulevad rohkem esile tanniinid, õlu muutub veidike kuiva veini või siidri sarnaseks. Fruit-stiilis õllele lisatakse enne teist kääritamist (umbes kuue kuu pärast) puuvilju või marju (kirsse, vaarikaid, virsikuid, musti sõstraid ja lausa õunu). Kuna marju lisatakse kääritamise ajal, kasutatakse neis olev suhkur ära, õlu saavutab puuviljamaitse, kuid ei muutu magusaks.